We proberen al een tijdje kinderen te krijgen en hebben nu vooral seks ‘op bevel’. Daardoor staat de passie op een heel laag pitje. Hoe brengen we er weer leven in? Isabelle (37) uit Rumst

Wat jammer dat jullie seksleven zo in teken van het maken van een kindje is komen te staan. Op zich is dit niet zo raar. Je wilt graag een kindje, en daar heb je seks voor nodig. En liefst seks op hét goede moment. En seks op commando, dat klinkt inderdaad niet romantisch. Maar uiteindelijk is seks altijd wat je er zelf van maakt, ook als het gepland is of moet gebeuren. Laat je dus niet verleiden om je seksleven te verarmen tot een paar vluggertjes tijdens je eisprong. Je mist er zoveel door! Bovendien steekt het bevruchten (nog zo een sexy term) echt niet op een minuutje meer of minder. Dat wil dus zeggen dat je heus de tijd hebt om je slaapkamer gezellig te maken, kaarsjes aan te steken en een muziekje op te zetten. Dat jullie regelmatig moeten vrijen, kan je namelijk ook zien als een kans om meer te experimenteren. Zo kan je na een feestje inderdaad snel naar huis rijden voor de daad, maar je kan je ook op de terugweg parkeren en daar een vrijpartij hebben.

Juist doordat de frequentie omhoog moet, heb je veel mogelijkheden om veel uit te testen. Door het gegeven dat jullie moeten vrijen positief te benaderen, wordt er ineens veel meer mogelijk. Praat dus met elkaar over fantasieën die jullie nog hebben en welke dingen jullie nog graag willen uitproberen samen. Wat ook belangrijk is, is te blijven investeren in vrijpartijen tussen je vruchtbare periodes in. Op die momenten moeten jullie niet, maar mógen jullie vrijen. Omdat jullie elkaar graag zien of goesting hebben. Dat blijven de twee beste redenen om te vrijen, blijf ze dus benutten. Bovendien is vrijen zonder de druk van ‘het moet nu’ en ‘het zou wel eens raak kunnen zijn’, een stuk ontspannender. Geniet extra van deze seks, dan is het ook draagbaarder als er commandovrijen bij zit.

Door Kaat Bollen

Uit Nina 271, 16 februari 2013

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published.