Als mijn vriend mij gebeft heeft, wil hij me daarna vaak nog een dikke, intieme zoen geven. En dat vind ik verschrikkelijk! Ik proef mezelf dan, en dat doe ik liever niet! Maar ik heb ook het gevoel dat ik dit niet kan weigeren. Als hij dat moet doorstaan, ik toch ook? Wat raad je me aan? Inge (31) uit Herselt

Wat jammer voor je dat je een befbeurt beschrijft als iets wat hij moet doorstaan! Ik denk dat je daar toch een verkeerd beeld van hebt! Veel mannen vinden het juist erg lekker om hun vriendin oraal te verwennen. Om verschillende redenen: ten eerste zijn mannen biologisch geprogrammeerd om onze vulva aantrekkelijk te vinden. Hij kijkt er dus graag naar, maar nog liever zit hij eraan of erin! En tijdens orale seks heeft hij helemaal de mogelijkheid om het gebied daar duchtig te verkennen. Bovendien ruiken de meeste mannen hun vrouw graag, ook daar, jawel. Ook dit is een staaltje van de natuur. Je vocht bevat een aantal geurstoffen die voor hem erg opwindend ruiken. Dat ruik je zelf niet, maar hij gegarandeerd wel!

Wanneer je je vulva en vagina dus elke dag schoonspoelt met lauw water, moet je je dus geen zorgen maken over een eventueel luchtje, maar dat juist met trots dragen. Bovendien komen veel vrouwen erg lekker klaar door orale seks. De stimulatie is toch net iets gerichter als tijdens penetratieseks, zeg maar. En een vrouw laten klaarkomen, het is iets waar veel mannen erg trots op zijn én erg hun best voor doen. Dus neen, vermoedelijk is jouw oraal plezieren geen opgave voor hem, maar een gunst. Gedaan dus met dat medelijden met je vriend!

Verder is het ook best spijtig dat je je vocht als iets vies lijkt te beschouwen. Het moet niet je lievelingsdrankje worden (want wees eens eerlijk, dat zal sperma ook nooit zijn) maar wat meer acceptatie zou mooi zijn.

Zolang je intieme hygiëne in orde is (elke dag een vers katoenen slipje, dagelijks spoelen met water en geen chemische brol in de buurt van je edele delen), is er normaal gezien niets aan de hand met je geur of je smaak. We leven tegenwoordig gewoon in een maatschappij waarin we vies moeten zijn van al die natuurlijke zaken. En dat is jammer! Probeer deze afkeer voor je vocht te overwinnen. Reserveer voor jezelf eens een momentje om vertrouwd te raken met je vocht. Ruik er eens aan, kijk eens naar de structuur, proef er eens van. En wees eerlijk. Is het echt zo wansmakelijk? Zodra je je over deze weerzin kan zetten, zal je meer genieten van orale seks, maar ook van seks in het algemeen.

Moest het je toch niet lukken je hierover te zetten (maar niet te snel opgeven!), probeer dan een tussenweg te zoeken waar je wel mee kan leven. Dus wel een zoen, maar geen french kissing. En probeer het gevoel van je orgasme gewoon aan te houden. In een postorgasmebui valt alles beter mee!

Verliefd op de broer van mijn ex

Na vier jaar is mijn relatie stukgelopen. Een deel van de oorzaak is dat ik verliefd was op de broer van mijn ex en dat bleek wederzijds. Hoe pakken we het aan om hiermee naar buiten te komen? Rita (35) uit Desselgem

Ai, wat een moeilijke situatie, zowel voor jou als voor je nieuwe vriend. Het grote voordeel is dat je geen nieuwe schoonouders moet leren kennen, maar dat is het dan ook. Hoe je het ook draait of keert, het is een delicate situatie. En dat vraagt dus om een delicate aanpak. Ik denk dat het erg belangrijk is open en direct te communiceren naar je ex-lief/schoonbroer. Het beste ga je dus met hem samenzitten. Dit kan je met zijn drieën doen, maar je kan dit ook aan de broers onderling overlaten. Jullie kennen hem het beste om te beslissen wat bij hem het beste zou werken. Deel hem dan mee dat jullie verliefd geworden zijn en nu een relatie hebben. Dat jullie hier niet voor gekozen hebben (al kan je daar natuurlijk over discussiëren), maar wel eerlijk met hem willen zijn. Dat jullie hopen dat hij op termijn het jullie kan vergeven, omdat hij wel belangrijk voor jullie is.

Maar, verwacht niet dat hij blij voor jullie is, het jullie zo vergeeft en het in de toekomst gezellige familiediners worden. Het is heel goed te begrijpen dat hij nu erg gekwetst is en boos. Hij moet nu twee erg moeilijke dingen verwerken: ten eerste heeft zijn ex nu al een nieuwe vriend, ten tweede is die nieuwe vriend nog eens zijn broer. Hij voelt zich waarschijnlijk verraden door twee personen die hij erg vertrouwde. Zo een immense vertrouwensbreuk is niet makkelijk om te verwerken. Geef hem dus tijd hierin en respecteer zijn gevoelens. Hopelijk zal de tijd deze gevoelens afzwakken. Door deze liefde zullen dus mensen gekwetst worden, maar als je denkt dat jullie liefde sterk genoeg is, kunnen jullie dit hopelijk het hoofd bieden.

Door Kaat Bollen

Uit Nina 276, 23 maart 2013

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published.