Mijn lief heeft vóór mij elf sekspartners gehad. Toen ik dat hoorde, schrok ik erg! Het beeld dat ik van haar had, is toch veranderd. Zelf ben ik ook een meisje, maar aangezien ik nog niet zo lang besef dat ik lesbisch ben, beperkt mijn aantal zich maar tot drie. Hoe leer ik leven met dit verschil? Ellen (24) uit Bassevelde

Het aantal sekspartners is vaak een heikel punt tussen partners. En op zich is dat jammer, want het zegt niets over jullie relatie. Het enige wat eventueel kan meespelen is of dit veilige seksuele contacten waren. Indien dat niet steeds het geval was, is een soa-test op zijn plaats. Bij jullie allebei. Maar, afgezien daarvan is het verleden het verleden, punt uit. En dat verleden kan je niet veranderen, dus je maakt het alleen jezelf moeilijk als je je hier te veel zorgen om maakt! Bovendien kan het ook onnodige druk op jullie relatie leggen. Probeer het los te laten door je te focussen op jullie relatie en seksleven. Als dat goed is, waarom zou je dat dan laten overschaduwen door het verleden?

Probeer ook te kijken naar de positieve kanten. Je vriendin heeft inderdaad heel wat meer vriendinnen gehad, maar dat heeft waarschijnlijk ook als effect dat ze het vrouwenlijf erg goed kent én weet wat ze doet. Ideaal toch om je in te wijden in de wondere wereld van de vrouwelijke seksualiteit? Bovendien heeft je lief door haar ervaring een heel goed zicht op wat er te krijgen is in de wereld. En toch kiest ze voor jou. Dat wil zeggen dat ze heel goed weet waar ze voor gaat. Je kan haar blijkbaar meer geven dan die vorige elf partners, en stiekem is dat een heel mooi compliment!

Bovendien heeft ze al geproefd van al het lekkers wat er te krijgen is, de kans dat ze om deze reden (de wereld willen ontdekken) bij je weg gaat, is dus een stuk kleiner. Als je het zo bekijkt, heeft het ook heel wat voordelen om een meisje met ervaring te hebben. Maak er gebruik van! En misschien nog een tip naar de toekomst toe: stel geen vragen waarop je het antwoord niet wil weten! Zo maak je het jezelf niet moeilijker dan nodig…

Overhaast verloofd?

Mijn vriend vroeg me al na één maand ten huwelijk, en ik heb ja gezegd. Het voelt erg goed, maar is dit nu wel slim? Julie (25) uit Kontich

Slim is het niet. Wel romantisch. Jullie zijn nu waarschijnlijk ontzettend verliefd op elkaar en zitten daardoor nog op jullie roze wolk. Uiteraard zeg je dan ja als de man van je leven door zijn knieën gaat. Helaas heb je nu waarschijnlijk geen realistisch beeld van hem. Letterlijk blind van de liefde. Hetzelfde geldt voor hem. Jullie zullen de komende maanden/jaren nog zoveel voor de kiezen krijgen: de eerste ruzies, samenwonen, stress-situaties op het werk … Dat zijn de momenten waarop je elkaar écht leert kennen.

Dus neen, ik zou nog niet trouwen. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je de verloving ongedaan moet maken. Tegenwoordig is het juist erg hip om een jaar of twee verloofd te zijn. En als jullie dan nog met dezelfde overtuiging voor elkaar kiezen, liggen de kaarten natuurlijk anders!

Saai feest

Het is bij ons in de familie de gewoonte om elke laatste zondag van mei met zijn allen samen te komen en te vieren. Maar, eerlijk is eerlijk, die etentjes zijn altijd dodelijk saai. Daarom wil ik liever niet meer gaan. Hoe vertel ik dit? Joris (31) uit Teralfene

Niets vertellen, gewoon blijven gaan. Het klinkt een beetje cru, maar het is en blijft wel je familie. En die is belangrijk voor je. Als er maar een paar keer per jaar van je verwacht wordt dat je gaat, is dat een kleine moeite.

Kijk eens wat je kan doen om het etentje zelf wat minder saai te maken. Neem een leuk bordspel of wat kaartspellen mee. Of ga voor enkele spelletjes op de Wii. Wie weet heb je wel een tante met onverhoopte dans- of zangkwaliteiten. En mocht dat niet zo zijn, je hebt alvast gelachen! Kortom: maak er zelf het beste van en bijt door.

Door Kaat Bollen

Uit Nina 283, 18 mei 2013

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published.