Ik hoor vriendinnen klagen over hun te kleine borsten, maar ik vind mijn borsten juist te groot! En dat houdt me tegen in bed. Ik durf me hierdoor niet te laten gaan, en wil ook niet dat mijn vriend naar me kijkt. Wat doe ik? Vicky (29) uit Gent

Wat jammer dat jij je borsten niet kan appreciëren. Maar je bent zeker niet de enige die haar borsten te groot vindt. Uit mijn enquête bij 8.500 mensen (voor ‘Het Borstenboek’) bleek dat een kwart van de vrouwen haar borsten te klein vond, maar dat ook maar liefst één vrouw op vijf haar borsten te groot vond! Dat zijn dus veel Vlaamse vrouwen! Het jammere is dat het ons ook niet gemakkelijk gemaakt wordt om onze grote borsten graag te zien. De lingerie is vaak saai, veel kleding sluit niet goed aan of knopen springen spontaan open. Frustrerend!

Probeer aan deze dingen alvast tegemoet te komen. Draag mooie lingerie, ook al kost die misschien wat meer. Prima Donna Twist bijvoorbeeld heeft heel mooie beha’s voor royale boezems. Mooie lingerie is een eerste stap in het ‘liever tegen je borsten zijn’. Wat daar ook kan bijhoren, is ze na het douchen/baden in te smeren met een lotion. Dit is sowieso goed voor de conditie van je borsten, maar door ze meer in de hand te hebben ga je er vertrouwder mee worden. Je moet als eerste je borsten zelf graag kunnen zien vooraleer je je vriend kan ‘toestaan’ om ze ook graag te zien.

Probeer ze dus niet weg te steken. Het zou fijn zijn als je door de ogen van je vriend naar je borsten zou kunnen kijken. Waarschijnlijk vindt hij je borsten niet te groot, maar juist goed. Probeer hem dan ook de kans te geven om dit te uiten, ook in bed. Bekijk welke haalbare stapjes voor jou mogelijk zijn.

Vind je het moeilijk om naakt te zijn, maar wil je je topje wel vervangen door een sexy beha? En zijn er misschien standjes waarbij je zelfs die beha durft uit te trekken? Zoek een middenweg waar jij en je vriend je goed bij voelen. Realiseer je tot slot dat geen enkele borst ‘perfect’ is! Normale borsten zien er anders uit dan de borsten die we door de media in de maag gespiest krijgen. Het is juist die verscheidenheid die borsten zó mooi maakt. Ook die van jou!

Door Kaat Bollen

Uit Nina 273, 2 maart 2013

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published.