Wij zijn een koppel dat al meer dan twintig jaar samen is. Ons seksleven is ondertussen nogal saai geworden en we willen daarom eens een rollenspel proberen. Heb je tips? Iris (41) uit Vorselaar

Wanneer het de eerste keer is dat jullie je aan een rollenspel wagen, is het goed dit wat voor te bereiden. Praat op voorhand over wat jullie juist willen en verwachten. Gaan jullie allebei in een andere rol (zoals de juffrouw en de stoute leerling), of is het slechts een van jullie die in de huid van iemand anders kruipt (zoals die van sexy verpleegster)? De beste vertrekbasis hiervoor zijn uiteraard jullie fantasieën!

Bespreek deze met elkaar, en, hoe eerlijker je hierover bent, hoe meer kans je hebt op een goed rollenspel en een goed seksleven tout court. Vrouwelijke fantasieën die ik vaak zie terugkomen zijn: met een vrouw (iets moeilijk om te integreren in een spel met je man), een verkrachting, prostituee spelen of seks zonder een woord te spreken. Mannelijke fantasieën hebben minder vaak een duidelijk scenario en zijn meer geënt op specifieke handelingen.

Toch hebben veel mannen fantasieën over een dominante vrouw die de touwtjes in handen neemt (al dan niet letterlijk), seks op een verboden plaats of moment en seks met meerdere vrouwen tegelijk. Wat je fantasieën ook zijn, kies er een redelijke gematigde uit als richtinggevend voor jullie eerste rollenspel.

Eens bezig met het rollenspel is het niet erg opwindend om te discussiëren over wat wel en niet kan. Dat leg je dus best op voorhand vast. Spreek verder ook altijd een stopwoord af, een van tevoren afgesproken woord waarbij beide partners onmiddellijk stoppen met de vrijpartij. Het kan zijn dat een van jullie beiden zo op gaat in zijn/haar rol dat er onbewust en onbedoeld dingen gebeuren die de andere misschien toch niet fijn vindt. Op dat moment is een stopwoord noodzakelijk.

Best kiezen jullie hiervoor een neutraal woord. Een klassieker is het woord ‘banaan’. Kies in elk geval niet voor het woordje ‘stop’, ook al klinkt dat logisch. Bij sommige rollen en scenario’s (zoals ‘opgelegde’ seks) is het woordje stop onderdeel van de rol.

Overleg eveneens wanneer jullie rollenspel begint en eindigt. Als je denkt het wat moeilijk te hebben met improviseren kan je op voorhand samen een scenario opstellen. Verder is het voor sommigen de eerste keer heel fijn om zich te verkleden, dit maakt het ‘iemand anders zijn’ gemakkelijker. Duik eens in je kleerkast of ga naar een winkel met erotische kledij.

Wedden dat jullie tijdens het opstellen van het scenario, het zoeken naar leuke rollen of tijdens het shoppen van accessoires ook al erg opgewonden raken? Waarschijnlijk wordt jullie seksleven dus al een heel stuk boeiender voor jullie begonnen zijn… Tot slot: vergeet niet van dit alles te genieten. Als je uit je rol valt of afgeleid wordt door dat rare stemmetje dat je man ineens opzet: lach ermee! Misschien is het gewoon niets voor jullie. Bespreek na het rollenspel sowieso met je partner hoe dit voor jullie was. Of het nu voor herhaling vatbaar was of niet.

Door Kaat Bollen

Uit Nina 253, 22 september 2012

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published.