Dit jaar gaan mijn vriendin en ik voor de eerste keer samen op vakantie, samen met onze gemeenschappelijke vriendengroep. Ik kijk er erg naar uit, maar ik ben wel bang dat er onvoldoende tijd voor ons als koppel zal zijn. Hoe lossen we dat op? Tim (32) uit Oedelem

De eerste vakantie samen, dat is altijd spannend. Want vaak zeggen ze dat samen op vakantie gaan een relatietest is, omdat je constant op elkaars lip zit en je elkaar op een heel andere manier leert kennen. Nu, dit zal bij jullie waarschijnlijk nog meevallen, aangezien jullie vriendengroep erbij is als bliksemafleider. Op zich is het dus zeker niet slecht dat er wat extra mensen mee zijn: het neemt de druk wat af van jullie als koppel. Een nadeel is natuurlijk dat jullie minder privacy hebben. Want, vakantie is niet alleen een relatietest, vakantie is vaak ook de periode waarin het meeste gevreeën wordt van het hele jaar en dat je tijd hebt om van elkaar te genieten. En dat zal bij jullie dus wat moeilijker worden! Want de muren van vakantiehuisjes zijn vaak erg dun en jullie zijn zelden alleen buiten de slaapkamer. Maar, jullie vrienden weten dat jullie een koppel zijn. Het is dus zeker niet erg om af en toe tijd voor jullie als koppel in te plannen.

Bezoek samen eens een stadje in de buurt of maak ’s avonds een romantische avondwandeling. Wie weet waar die avondwandeling dan op kan uitlopen! Zeker als jullie nog niet zo lang samen zijn, is ‘sex on the beach’ een mogelijkheid. Maar, dan moet je er dus wel met zijn tweetjes op uit trekken. Al kan het omgekeerde ook als je zin hebt in seks: wend voor dat je je niet zo goed voelt, en dan blijft je vriendin natuurlijk bij je om je te verzorgen. Wedden dat ze er zo voor zorgt dat je je beter voelt? Het komt er dus vooral op aan om zelf de mogelijkheden op te zoeken én uit te buiten. Hetzelfde geldt trouwens voor ouders die met kinderen op vakantie gaan. Dus op deze manier kunnen jullie alvast oefenen!

Sex on the beach

Vrijen op het strand, het is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Hoe pak je dat in godsnaam aan? Zoek om te beginnen een rustig strand of een verlaten duin uit, liefst ’s avonds of ’s nachts. Want je wil niet opgepakt worden voor openbare zedenschennis. Zeker niet in het buitenland, waar je de politie misschien niet begrijpt en de straffen vaak een stuk hoger zijn. Ten tweede: speur de omgeving af. Zowel op pottenkijkers – je wilt jezelf bij terugkomst niet terugvinden op het internet – als op begroeiing. Je neervlijen op een bosje struikgewas terwijl het uiteindelijk brandnetels blijken te zijn, is niet fijn! Kies dus een veilige plek, zonder storende planten of beestjes. Ten derde: neem een handdoek mee, altijd en overal. Zandkorrels hebben de neiging om op ongepaste plaatsen binnen te dringen. En het is niet de bedoeling dat je na een vrijpartij op het strand de hele vakantie niet meer kunt vrijen!

Bovendien is een handdoek ook heel handig, want je bent zo snel bedekt mocht het nodig zijn. Aangezien je eigenlijk iets doet wat niet mag, is het niet het moment om helemaal uit de kleren te gaan. Neen, het beste hou je je kleren aan en zorg je dat je op die manier kan vrijen. Dus voor de vrouwen een jurkje of rokje zonder slipje, voor de mannen een losse broek zonder boxershort. Zo ben je snel bij alles wat je nodig hebt, maar heb je

alles ook snel terug bedekt, mocht dat nodig zijn.

Tot slot: pas je vrijpartij aan. Luid kreunen of verrukt de naam van je partner roepen is geen goed idee. Ook is het goed om het vrijen beperkt te houden tot een vluggertje. Jullie kunnen met kleren aan veel voorspel doen (en dat kan ook erg opwindend zijn), maar zodra het erop aankomt, maak je beter wat haast. Je zal tijdens je vakantie nog tijd genoeg hebben om langzame, lome vrijpartijen te hebben.

En, een beetje overbodig misschien, maar als je met een vakantieliefde de duinen induikt, doe het dan altijd veilig. Steek dus maar een extra pak condooms in je reiskoffer!

Door Kaat Bollen

Uit Nina 288, 22 juni 2013

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published.