Terwijl ik alle moeite van de wereld doe om er goed te blijven uitzien, trekt mijn partner zich nog weinig van zijn uiterlijk aan. Hij krijgt zelfs een buikje. Hoe maak ik hem het best duidelijk dat ik het op prijs zou stellen dat hij mij niet als vanzelfsprekend beschouwt? Rania (32) uit Grimbergen

Ik raad altijd aan om sluimerende frustraties ter sprake te brengen. Maar ga eerst bij jezelf na waarom je het zo jammer vindt dat je partner ‘verslonst’. Omdat je vooral voor zijn looks gevallen bent? Of vind je dat hij over het algemeen te weinig in jouw mening geïnteresseerd is? Of erger je je in het algemeen aan je partner en wordt dat weerspiegeld in ergernissen over zijn uiterlijk? Of ervaar je zelf een grote druk om aantrekkelijk te blijven, en ben je jaloers op je man omdat hij die druk niet voelt?

Wanneer je duidelijk weet waarom je je hier zo aan ergert, kan je of iets doen aan dit gevoel of dit als insteek voor jullie gesprek gebruiken. Begin dus met je gevoel te benoemen, bijvoorbeeld: ‘Ik vind het jammer dat ik het gevoel heb dat je minder aandacht aan je uiterlijk besteedt. Ik krijg hierdoor het gevoel dat je mij niet belangrijk genoeg vindt om aantrekkelijk voor te blijven.’ Door het zo te verwoorden, zal hij zich minder aangevallen voelen én zal de boodschap beter aankomen. Bekijk vervolgens samen wat hij zou kunnen (en willen!) doen om je hierin tegemoet te komen. Je levensstijl aanpassen vraagt heel wat inspanningen. Zeker als je het vooral voor iemand anders doet. Probeer daarom de dingen te zien die hij wel goed doet. Probeer hem zoveel mogelijk positief bij te staan.

Kook bijvoorbeeld gezond of ga mee sporten. Zo maak je het voor hem een stuk gemakkelijker. Zeker wanneer je dit alles laat samengaan met de nodige complimenten. Ook mannen zijn daar gevoelig voor. Merk dus op als hij lekker ruikt, een mooi overhemd aan heeft, of als het je opvalt dat hij al wat is afgevallen. Dit zal hem motiveren om verder te gaan op de goede manier.

Door Kaat Bollen

Uit Nina 285, 1 juni 2013

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published.