Terwijl vrouwen al jaren geoefend zijn in het omgaan met de sociale druk om slank en sexy te zijn, is dat voor mannen relatief nieuw. Sommigen moeten letterlijk wakker geschud worden, zodat ze blijven moeite doen, voor zichzelf én hun partner.

Vrouwen worden nog altijd onder druk gezet om aan het onrealistische schoonheidsideaal te voldoen. Met de zomer in het vooruitzicht zijn het ranke dennen met een bewonderenswaardige voorgevel die niemendalletjes showen. Logisch dat menige vrouw bikinistress heeft! Ook bij mannen zorgen de eerste zonnestralen wel eens voor paniek. Want tegenwoordig is het niet meer voldoende dat ze genoeg verdienen of niet op hun mondje gevallen zijn. Ze moeten grappig zijn, een feilloze kledingsmaak hebben, goed geschapen zijn én dat vetrandje eraf sporten. Mannen praten bovendien niet zo gemakkelijk over dergelijke zaken. Als vrouw kun je gerust klagen over die vijf kilo te veel, als man is dat voorlopig not done. En daardoor kan niemand die arme kerels geruststellen, hen vertellen dat niet elke vent eruitziet als de Coca-Cola Light-man of hen desnoods tips geven om die overbodige kilootjes eraf te trainen.

In mijn praktijk valt het op dat mannen op dat vlak soms wakker geschud moeten worden. Zo zie ik sinds enkele weken Celine (36) en Michael (39). Celine werd vorig jaar verliefd op een collega. Ze koos er bewust voor om niets te doen met die gevoelens, maar door de verliefdheid kreeg ze geen hap meer door haar keel. Ze viel af en in geen tijd had ze weer het kledingmaatje uit haar jeugd. Dat gaf haar zelfvertrouwen een boost. Ze liet haar haren anders knippen en begon andere kleren te dragen dan de comfortabele mama-outfits die haar kast na de geboorte van haar jongste zoon domineerden.

Door de verliefdheid ontdekte Celine een andere, begeerlijke vrouw in zichzelf. Een vrouw die misschien te lang verborgen was gebleven, een vrouw die gezien wilde worden. En daar wrong het schoentje. Michael had zijn vrouw jaren voor lief genomen. Uiteraard merkte hij de verandering wel op, maar hij wist niet goed hoe hij erop moest reageren; een complimentje bijvoorbeeld zat er niet in. Hij wist zich ook niet aan te passen. Wat Celine uiteindelijk toch in de armen van een ander dreef, ook een collega. Het ontdekken van deze affaire was erg pijnlijk voor Michael, maar wel een eye opener. Want sinds zijn huwelijk met Celine was hij meer dan twintig kilo aangekomen, waardoor zijn gewicht vlotjes over de 100 kilo ging. Dat maakte het moeilijker om zich goed te kleden, dus daar besteedde hij geen aandacht meer aan. En zo was hij, zonder het te beseffen, een onaantrekkelijke echtgenoot geworden. Daar kon Celine voor haar transformatie mee leven, maar erna niet meer. Dus sloeg Michael aan het trainen en ontwikkelde hij spieren en een lijf waar menige man alleen van kan dromen. Ook paste hij zijn garderobe aan en overlaadde zijn vrouw met complimentjes. Helaas was het vergeefse moeite. Celine was inmiddels oprechte gevoelens gaan koesteren voor haar collega. Heel jammer dat ze het zo ver hebben laten komen.

Je best blijven doen voor je partner is belangrijk. Niet alleen voor je relatie, maar ook voor jezelf. Als je je begeerlijk voelt, is het ook gemakkelijker om begeerte op te wekken. Stimuleer elkaar dus om het beste uit jezelf te halen, en vergeet niet om ook je man regelmatig een complimentje te geven. Niet alleen over zijn intelligente analyses, maar eveneens voor zijn strakke kontje. Ook mannen hebben dat nodig!

Door Kaat Bollen

Uit Nina 325, 7 juni 2014

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published.