Mijn man houdt van grote borsten en wil dat ik voor een vergroting ga. Zelf zie ik dat niet zo zitten. Ik ben perfect tevreden met mijn 90B. Wat moet ik doen? Cindy (33) uit Nossegem

Wat me raadzaam lijkt, is je af te vragen of je wel bij je man wil blijven. Uiteraard heeft elke man zijn voorkeuren, ook op borstenvlak. Uit mijn enquête voor ‘Het Borstenboek’ bij meer dan 5.000 mannen bleek, om maar wat percentages te noemen, dat 49% van de mannen een C-cup prefereert, dat 29% voor een B-cup gaat en dat 16% van de mannen het liefst een D-cup in zijn (goedgevulde) handen heeft. Dat toont aan dat groter niet altijd beter is, maar ook dat de voorkeuren tussen de mannen redelijk verschillen… Jouw man behoort duidelijk tot het deel van de mannelijke bevolking dat vrouwen liever wel voorzien heeft. En dat hoeft geen probleem te zijn. Hij kan zijn ogen (respectvol) de kost blijven geven. Het wordt pas een probleem als hij zijn ideaalbeeld ook aan jou probeert op te dringen. En daar lijkt het op.

Dit moet een heel vervelende situatie voor je zijn. Want het is moeilijk om je lichaam graag te zien, als je partner aangeeft dat hij het liever anders zou hebben. Laat staan als hij aangeeft dat hij wil dat je een chirurgische ingreep ondergaat!

Goed dat je je been stijf houdt: enkel en alleen omdat iemand anders dat wil, moet je niets veranderen aan je lichaam. Ga wel eens op zoek naar het waarom achter zijn vraag. Hoopt hij dat je gaat openbloeien met grotere borsten? Vindt hij je nu al aantrekkelijk, maar zou hij je met grotere borsten simpelweg nog aantrekkelijker vinden? Heeft hij graag dat je je wat vrouwelijker kleedt en acht hij die kans groter wanneer je grotere borsten hebt? Er kan namelijk van alles achter zijn vraag zitten! En misschien kan je hem hierin wel een beetje tegemoet komen? Ook op voorwaarde dat je dit zelf wil natuurlijk! Blijf in elk geval je grenzen bewaken, en kijk daarbij ook of deze man niet te vaak over je grenzen probeert te gaan of je niet te veel probeert te veranderen.

Je moet natuurlijk wel het gevoel krijgen dat hij je onvoorwaardelijk graag ziet, grote borsten of niet. Geef in elk geval aan dat je het moeilijk vindt omdat je je gepusht voelt om dingen te doen die je niet wilt, en omdat je ook het gevoel krijgt dat hij je nu niet aantrekkelijk (genoeg) vindt. Uiteindelijk zou jij hem misschien ook liever zien zonder dat beginnende bierbuikje, maar jij stuurt hem toch ook niet voor een maagring naar de chirurg?

Door Kaat Bollen

Uit Nina 260, 10 november 2012

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published.