Als het over seks gaat, koesteren we hoge verwachtingen. We willen niet alleen een mooi gemiddelde, we rekenen er ook op dat het elke keer vuurwerk is en dat minstens één van beide fantastisch klaarkomt.

Op weinig vlakken streven we onbewust zo naar perfectie als op seksueel vlak. Als er een tijd minder gevreeën wordt, maken we ons zorgen. Vindt hij je nog aantrekkelijk? Zou zij enkel nog seks hebben om jou te plezieren? Is het vuur uit jullie relatie verdwenen? Vragen die je je niet noodzakelijk hoeft te stellen, want het is eigenlijk heel normaal om eens een periode te hebben dat het seksueel wat minder gaat. Soms heb je nu eenmaal andere dingen aan je hoofd waardoor seks wat meer naar de achtergrond verdwijnt. Wat jammer is, maar geen ramp. Het wordt pas zorgwekkend wanneer deze periode te lang aansleept. Als één maand ongemerkt drie maanden wordt, en die drie maanden weer een jaar, zit je mogelijk wel met een probleem. Maar zolang het komt en gaat, is het oké.

Hetzelfde geldt trouwens voor de kwaliteit van je seksleven. Ook dat kan niet altijd top zijn. Als je tien keer vrijt en op die tien keer is het twee keer fantastisch, zes keer redelijk en twee keer slecht, heb je nog steeds een mooi gemiddelde. Veel mensen kunnen dit moeilijk aanvaarden. Vooral mannen hebben het hier lastig mee. Want in regel is de vrouw degene die minder goesting heeft. Al is dat wat te kort door de bocht. Ik kom namelijk hoe langer hoe meer koppels tegen waarbij het de man is met minder goesting. Dat wordt sneller als een probleem ervaren, net omdat we dat niet gewend zijn.

Degene met meer zin is vaak geneigd om zijn of haar partner hiervan de schuld te geven, want het is de ander die niet wil. Maar het op die manier bekijken is iets te gemakkelijk! Vaak is er een reden dat hij of zij minder zin heeft en heel ver moet je daar meestal niet naar zoeken. Meestal ligt een gebrek aan variatie aan de oorsprong. En dan heb ik het niet enkel over een nogal eentonige manier van vrijen. Variatie op vlak van verleiding is zo mogelijk nog belangrijker! Want uiteindelijk is dat iets wat vaak vergeten wordt, we verwachten seks van onze partner. Omdat het onze partner is, omdat jullie altijd vrijen op zondag of omdat ze nu eenmaal gemakkelijk is als ze gedronken heeft. Redenen genoeg! Maar daarmee bega je een grote denkfout: door seks te verwachten, verliest verleiding natuurlijk voor een deel haar nut. Terwijl dat net het begin is van seks.

Wanneer je dus merkt dat jullie seksleven niet meer is wat het geweest is, steek de schuld dan niet meteen op de ander en investeer meer tijd en energie in je partner verleiden. Doe terug moeite voor hem of haar. Scheer als man je baardje van drie dagen af als ze je graag glad heeft, of trek als vrouw een mooi lingeriesetje aan als je weet dat hij daar een zwak voor heeft. En bouw dan langzaam op. Hoe langer het voorspel of de verleiding duurt, hoe groter de ontlading! Maak trouwens ook die ontlading de moeite. Want hoe geraffineerd je ook bent in het verleiden, als dat steeds tot hetzelfde leidt, zal je partner op den duur ook afhaken. En dat is net wat we niet willen! Dus doe het eens op een andere plaats of op een ander moment van de dag. Voor variatie heb je geen dure of indrukwekkende seksspeeltjes nodig! Al mag dat natuurlijk.

Door Kaat Bollen

Uit Nina 337, 8 november 2014

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published.