Ik durf niet toe te geven dat ik nog maagd ben, en daardoor vermijd ik relaties. Is het een goede oplossing om eens naar een prostituee te gaan? Dennis (24) uit Ruddervoorde

Nog maagd zijn, het lijkt wel één van de laatste taboes te zijn. Toch is dit helemaal niet vreemd. Afhankelijk van het onderzoek blijkt 7 tot 20% van de mensen tussen de 20 en de 30 jaar nog maagd. Je bent dus zeker niet alleen! Dit lijkt enkel zo omdat quasi niemand durft uit te komen voor zijn maagdelijkheid. Je geeft dit zelf ook aan. Niet verwonderlijk trouwens, tegenwoordig worden we zo om de oren geslagen met seks, dat je wel erg wereldvreemd of saai lijkt te zijn als je (nog) geen seks (gehad) hebt. Wat natuurlijk niet het geval hoeft te zijn! Jammer dat dit je tegenhoudt om een relatie aan te gaan. Vermoedelijk vind jij je maagd-zijn vervelender dan je toekomstige partner. Een vrouw valt immers voor het hele pakketje, en niet enkel voor je seksuele status. Ik denk zelfs dat er veel vrouwen zijn die liever een man hebben die nog maagd is, dan een man die half het telefoonboek heeft afgewerkt.

Vandaar ook dat ik niet weet of naar een prostituee gaan zo’n goed idee is. Ik denk dat veel vrouwen een maagd verkiezen boven iemand die ooit naar een prostituee is gegaan. Maar uiteraard moet je doen waar jij je goed bij voelt, niet waar je toekomstige zich goed bij zou voelen. Wel moet je weten dat een prostitueebezoek niet te vergelijken is met seks binnen een relatie. Seks met een prostituee is meestal een zakelijke transactie, die binnen tien minuutjes beklonken is. Technisch gezien ben je hierna inderdaad geen maagd meer, maar ervaren word je ook niet door (een) prostitueebezoek.

Misschien is het daarom beter om een beroep te doen op een escortmeisje. Die zijn duurder, maar nemen ook meer hun tijd en leveren vaak wel een GFE (Girl Friend Experience). Op die manier kan je later hopelijk meer positieve gevoelens overhouden aan je ontmaagding. Met wie je trouwens ook voor de eerste keer de lakens deelt, geef dit aan. Op die manier kan je bedpartner hier ook rekening mee houden.

Toch raad ik je eerder aan om er vanuit te gaan dat je als persoon leuk genoeg bent, waardoor iemand gewoon voor jou kiest, inclusief je maagd zijn. Durf op jezelf te vertrouwen. En jawel, het klopt dat je niet veel ervaring hebt, maar het kan ook heel mooi zijn om die samen met iemand op te bouwen. Dat is iets wat niet-maagden trouwens ook moeten doen. Elke seksuele partner blijft aftasten en zoeken in bed. Je weet nooit wat de ander juist lekker gaat vinden, ongeacht hoeveel seksuele partners je al gehad hebt. Maar het is net deze zoektocht, die het zo leuk maakt!

Door Kaat Bollen

Uit Nina 255, 6 oktober 2012

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published.