Ik heb een hechte vriendengroep, maar sinds ik een vriendin heb, heb ik minder behoefte om elk weekend met mijn vrienden op stap te gaan. Het is zo gezellig om samen op de bank te hangen! Hoe zeg ik dat tegen mijn vrienden zonder dat zij denken dat ik hen laat vallen? Dave (31) uit Tremelo

Als je een relatie krijgt, veranderen je prioriteiten vaak. Dat geeft aan dat je beseft dat er in het leven meer is dan op stap gaan. Want op stap gaan is goede ontspanning en de ideale gelegenheid om bij te praten met vrienden én nieuwe vrienden (of toch minstens kameraden) te maken. Niet onbelangrijk dus! Maar ook al staan stapavonden met vrienden vaak garant voor puur vermaak, soms heb je behoefte aan andere dingen. Samen gezellig met je vriendin op de bank hangen, zoals je aanhaalt. Of samen het bed in duiken of juist boodschappen doen en ruzie maken over het soort wc-papier dat jullie gaan kopen. Een relatie is op veel manieren een meerwaarde voor je leven. Logisch dus dat je hierin wil investeren, ook op gebied van vrijetijdsbesteding.

Het beste wat je kan doen, is hierover gewoon eerlijk zijn naar je vrienden toe. Zeggen dat je er steeds enorm van geniet om met hen de bloemetjes buiten te zetten, maar dat je af en toe ook behoefte hebt aan een rustige avond met je meisje. Zeker degene die een (goede) relatie hebben zullen dat begrijpen! Degenen zonder een relatie hebben het daar misschien wat moeilijker mee, maar dat is meestal omdat ze zelf die genegenheid nog niet kennen of juist missen. Het spreekt voor zich zelf dat dat hun probleem is, niet het jouwe.

Nu, door te insinueren dat er op die avonden met jouw vriendin meer spannends gebeurt dan op de avonden met maten, gaat sowieso iedereen je het voordeel van de twijfel gunnen! Maar hoe leuk en spannend die avonden met je vriendin ook zijn, probeer wel een evenwicht te bewaren tussen je lief en je vrienden. Het beginstadium is vaak één van de fijnste momenten van een relatie, maar dat neemt niet weg dat je vrienden een essentieel stuk van je leven blijven. Ze zijn er vaak voor je geweest, en zullen dat hopelijk ook blijven. Verwaarloos hen dus niet!

Misschien kan je op zoek gaan naar een middenweg? Het ene weekend op stap met je vrienden, het andere weekend het gezellig maken met je vriendin? Of waarom doen jullie niet wat met ‘de koppels’, dus met je vrienden én hun vriendinnen. Dan heb je op één avond het beste van beide werelden! Een evenwicht zoeken houdt inderdaad in dat je wat gaat moeten schipperen. Logisch, want er zijn nu meer gegadigden voor jouw schaarse vrije tijd. Maar na verloop van tijd vind je hier vermoedelijk vanzelf een tussenweg in die voor alle partijen bevredigend is. En bevredigend, dat is altijd goed!

Baard zorgt voor problemen in bed

Ik ben al 19 jaar samen met mijn vrouw. Ik heb me over het algemeen altijd geschoren omdat mijn vrouw dit mooi vindt. Nu wil ik een baard, maar mijn vrouw is ertegen. Ze dreigt er zelfs mee om geen seks meer te hebben! Wat moet ik doen? Walter (46) uit Olen

Snorren en baarden, het is hip tegenwoordig. Bovendien heb jij je al altijd braaf geschoren. Niet verwonderlijk dat je eens wat anders wil! Voor je vrouw zal het wel schrikken zijn, ze is je immers baardloos gewoon. En dat bevalt haar waarschijnlijk. Maar dat is geen reden om jou dit te verbieden. En door je seks te onthouden als je je niet scheert, zet ze je natuurlijk voor het blok. Heb je enig idee waarom ze hier zo radicaal in is? Is het simpelweg omdat ze niet graag baarden ziet, of zit er meer achter? Het zou bijvoorbeeld kunnen dat ze ooit een erg negatieve ervaring heeft opgedaan met een man met een baard, en schrik heeft dat ze daar voortdurend aan gaat terugdenken. Ik zou je toch aanraden haar redenen te achterhalen en erover te praten. Wie weet kunnen jullie zelfs tot een compromis komen? Verder schrijf je dat je graag eens een baard wilt uitproberen.

Misschien moet je dat dan ook gewoon doen, zelfs als je vrouw dan tijdelijk niet met je wil kussen? Een baard kweken duurt immers niet zo lang, en na een maand kan je kijken of het jou aanstaat, en wat je daar verder dan mee doet. Misschien vind je het wel erg irritant of kan je zelf niet wennen aan het idee? En dan heb je je voor niets zorgen gemaakt natuurlijk.

Bovendien krijgt je vrouw op die manier ook de mogelijkheid om aan haar behaarde man te wennen. Het zou zomaar kunnen dat ze dit uiteindelijk ook zo slecht niet vindt! Probeer het dus uit, de periode die het duurt om een baard te kweken overleef je wel zonder seks. Of je vrouw dat ook kan, is een andere vraag!

Door Kaat Bollen

Uit Nina 275, 16 maart 2013

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published.