In therapie bij Kaat

Kaat is als psychologe en seksuologe werkzaam in groepspraktijk De Meiboom. De Meiboom biedt psychologische hulpverlening en psychotherapie voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Hierbij wordt een huiselijke, gezellige sfeer gecombineerd met professionaliteit en gedrevenheid.

Elk van de therapeuten in de groepspraktijk heeft zijn of haar eigen vakgebied waardoor we ondersteuning kunnen bieden bij de meest uiteenlopende situaties. In De Meiboom wordt voornamelijk gedragstherapeutisch en kort oplossingsgericht gewerkt. Nieuwe ontwikkelingen in de psychologie worden op de voet gevolgd en een constante bijscholing van onze psychologen staat garant voor een optimale begeleiding.

Kaat haar aanbod binnen De Meiboom is het volgende:

Individuele psychologische begeleiding bij burn-out, terug aan het werk gaan na psychische problemen, (gemaskeerde) depressie, stress, negatief zelfbeeld, hoog sensitiviteit, algemene ontevredenheid en autisme spectrum stoornis.

Individuele of relationele seksuologische begeleiding, sekscounseling en sekstherapie. Onderwerpen die hierbij behandeld kunnen worden: pijn bij het vrijen, vaginisme, verschil in libido, verwerken van ontrouw, seksverslaving, fetisj, pornoafhankelijkheid, verschillende seksuele voorkeuren, seksuele sleur, …

Bij seksuologische hulpverlening ligt de nadruk op het domein van je seksleven waar jij, je partner of jullie beiden moeilijkheden mee ervaren. Vermits Kaat er vanuit gaan dat elk seksueel probleem ook een relationeel probleem is (in die zin dat een seksueel probleem steeds invloed heeft op de relatie), geeft ze er de voorkeur aan de hulpverlening op te starten met het koppel. Wanneer je vrijgezel bent of je je hier niet goed bij voelt, kunnen echter ook individuele gesprekken opgestart worden.

De klemtoon zal gedurende de gesprekken liggen op het leren omgaan met het seksueel probleem. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden: informatie geven, helpen accepteren, oefeningen, beter leren communiceren… Vermits Kaat het belangrijk vindt dat er een proces op gang gebracht wordt, werkt ze steeds met thuiswerkopdrachten. Dit wil zeggen dat er verwacht wordt dat je thuis ook actief aan de slag gaat met opdrachten die je samen vorm gegeven hebt.

Kaat is lid van:
BFP (Belgische Federatie van Psychologen),
VVKP (Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen) en
VVS (Vlaamse Vereniging van Seksuologen).

Haar erkenningsnummer van de Psychologencommissie is 862110532

Meer info vind je terug op de website van De Meiboom: www.de-meiboom.be. Via deze website is het ook mogelijk om een afspraak te maken om begeleiding bij Kaat op te starten.