Mijn man wordt erg graag gepijpt, maar zelf vind ik hier niets aan. Ik durf dat niet goed te zeggen. Hoe pak ik dat aan? Zoë (32) uit Anderlecht

Vaak merk ik dat koppels die moeilijk over seks kunnen praten, verleerd zijn om het over gevoelige onderwerpen te hebben. Als dat bij jullie ook zo is, is het belangrijk om de communicatie in jullie relatie weer op te schroeven. Begin met (opnieuw) interesse op te brengen voor wat hem bezighoudt en plan regelmatig een moment in dat jullie rustig kunnen babbelen, zonder kinderen of andere afleiding. Het zal jullie dichter naar elkaar brengen, waardoor het ook gemakkelijker wordt om op andere gebieden je mening te geven.

Op vlak van seks is het heel goed je grenzen aan te geven: je moet niets tegen je zin doen! Maar ga voor jezelf eens na hoe groot je afkeer is. Ga je al kokhalzen bij het idee of is pijpen gewoon niet jouw meest favoriete hobby? Misschien is het dan niet slecht om je hier af en toe over te zetten. Ook seks is een kwestie van geven en nemen.

Zoek dus een compromis waar jullie allebei mee kunnen leven en bekwaam je intussen in de geheimen van de orale seks. Hoe beter je bent, hoe korter het meestal duurt! Heb je wel een intense, diepe afkeer dan is het de moeite waard om te onderzoeken waar je weerzin vandaan komt. Zijn er momenten wanneer je er minder problemen mee hebt? Ruikt hij niet lekker? Dan moet hij zich meer en beter wassen, zonder zeep, maar gewoon met water. En dat dagelijks. Smaakt hij niet lekker? Dan beslis je om niet te slikken of zet je hem op een dieet dat veel zoet fruit (zoals ananas) bevat en arm is aan sigaretten en rood vlees. Bovendien bestaat er ook glijmiddel met een smaakje. Bespreek deze mogelijke beïnvloedende factoren en hun oplossingen eens rustig met hem.

Geef in elk geval aan dat je hem graag wil doen genieten, maar dat de orale seks voor jou momenteel niet aangenaam is. En dat je samen met hem op zoek wil gaan naar een manier waarop het voor jullie beiden opwindend is.

Verliefd op een van mijn leerlingen

Ik ben leraar in de middelbare school. Een van mijn leerlingen (17) is verliefd op me en ik merk dat ze mij ook niet koud laat. Maar kan zo’n relatie wel? Piet (35) uit Gent

Neen, zo een relatie kan niet. Jij bent leraar, zij blijft leerlinge, punt uit. Relaties waarbij er sprake is van afhankelijkheid en een machtsverschil zijn meestal geen goed idee. Je leerlinge is afhankelijk van jou, want jij geeft haar punten. En hoe goed jij het ook mag bedoelen, dit maakt de kans op misbruik groot, te groot. Vandaar dat relaties tussen leerkrachten en leerlingen niet getolereerd worden.

Waar jullie dus op moeten letten, is dat er niets gebeurt. Alleszins, niet zolang jullie op dezelfde school verblijven. Wanneer ze is afgestudeerd, of jij op een andere school gaat werken, zou een relatie eventueel wel kunnen.

Maar dit zijn uiteraard grote beslissingen. Ben je bereid die te nemen voor een prille liefde? Een prille liefde waarin het sowieso moeilijk zal zijn om los te komen van jullie bestaande rollen en het hard werken wordt om een evenwichtige relatie op te bouwen? Het beste advies dat ik je kan geven is dus even afstand te nemen.

Mijd contact buiten de lessituaties (dus geen Facebook, geen sms-berichtjes, geen stiekeme gesprekjes in de pauze) en kijk of de vlinders gaan liggen. Realiseer je dat de kans reëel is dat ze verliefd is op de leraar in jou, niet op de mens pur sang. Want die kent ze niet. Het is net die onbereikbaarheid van je, het mysterie dat over je privéleven hangt, het gezag dat je hebt, dat je vermoedelijk zo aantrekkelijk voor haar maakt. Mocht de liefde toch te groot blijken te zijn, dan overleeft die wel een tijdelijke scheiding. Totdat zij is afgestudeerd bijvoorbeeld.

Door Kaat Bollen

Uit Nina 252, 15 september 2012

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published.