Een halfjaar geleden is ons eerste kindje geboren. Geweldig! Maar ik merk dat er sindsdien weinig te beleven valt bij ons in bed. Hoe kan ik ons seksleven weer op gang trekken? Heb je tips? Liesbeth (33) uit Wetteren

Een eerste kindje brengt sowieso grote veranderingen met zich mee. Veranderingen waar zowel jij als je partner zich aan moeten aanpassen. En dat duurt meestal eventjes. Neem dus zeker je tijd om een nieuw evenwicht te vinden. En jawel, bij dat nieuw evenwicht hoort ook een nieuw seksleven. Dé beste tip hiervoor is er gewoon weer aan te beginnen. Soms hebben we de neiging dit te blijven uitstellen, net zoals bij diëten. Maar seks is iets aangenaams, geen reden dus om dat uit te stellen!

Praat met je partner over jullie nieuwe, eerste keer. Dit helpt om de verwachtingen te temperen zodat de druk niet te groot wordt. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld afspreken om de eerste keer nog te vrijen zonder penetratie. Anticipeer bovendien samen op wat misschien moeilijk gaat zijn: zet glijmiddel klaar, eventueel doekjes voor als er melk uit je borsten komt als je opgewonden bent of klaarkomt, dim het licht als je nog wat onzeker bent over je lichaam… Begin met jullie nieuw seksleven op je gemak, verwacht niet meteen de pornoseks die jullie voor de baby misschien hadden. Maar ga bijvoorbeeld samen in bad met het licht gedimd of masseer elkaar. Zet de intimiteit dus centraal, dan volgt de seksualiteit waarschijnlijk wel!

Maak ook buiten bed tijd voor quality time zonder baby en spreek ook af het dan zo weinig mogelijk over de baby te hebben. Jullie zijn immers niet alleen ouders, ook partners! Dat partnerschap moet dus af en toe centraal gezet worden. Op deze manier blijven jullie elkaar als partner én mens leuk vinden, niet alleen als ouder. Een ander voordeel van deze uitjes zonder baby is dat de stap naar intimiteit (en seksualiteit) sowieso ook sneller gezet is wanneer de baby er niet bij is. En dat is toch mooi meegenomen! Weet trouwens dat je je baby geen tekort doet door die af en toe weg te brengen. Je kindje heeft juist veel meer aan ouders die happy met elkaar én zichzelf zijn.

Reserveer niet alleen partnermomenten, maar ook me-time. Je bent moeder, dat klopt, maar ook een seksuele vrouw. Reserveer dus af en toe eens tijd om naar de kapper te gaan of koop dat nét iets te dure jurkje. Maar, niet alleen je bovenkleding doet ertoe om je terug sexy te voelen, ook je onderkleding! Koop dus opnieuw mooie lingerie eens de borstvoeding gepasseerd is. En, zelfs voor borstvoedende moeders bestaat er mooie lingerie. Marie Jo, het Belgische lingeriemerk, heeft mooie borstvoedingsbeha’s!

Kort samengevat: zie jezelf en je partner niet enkel als ouders, maar ook nog steeds als aantrekkelijke partners. Durf daar tijd voor te maken en trek tijdens die momenten je stoute schoenen aan. Eens jullie er opnieuw mee bezig zijn, zal je merken dat van het één al vaker het ander komt en jullie vertrokken zijn. Ik wens jullie veel bedplezier!

Door Kaat Bollen

Uit Nina 284, 25 mei 2013

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published.