Goede communicatie over seks is niet te koop. Erotische speeltjes, stoute gezelschapsspelletjes en glijmiddel zijn dat wel. Samen zoeken naar wat je prikkelt, brengt sekstalk op gang en net dát geeft een extra dimensie tussen de lakens.

Koppels op de goede weg helpen, meer pit in de slaapkamer brengen, daar verdien ik als seksuologe mijn geld mee. Ik heb het vaak over seksuele problemen en dan is het belangrijk om na te gaan waar de problemen vandaan komen om de oorzaken aan te pakken en een oplossingsstrategie te bedenken. Evengoed raad ik seksspeeltjes of -gezelschapsspelletjes aan. Zeker als jullie al een tijdje samen zijn, kan het de moeite lonen om je schroom te overwinnen en een eroticawinkel binnen te stappen. En nee, ik heb het niet over grote dildo’s.

In eroticawinkels zijn heel wat onschuldige spulletjes te vinden die jullie seksleven net dat tikkeltje extra kunnen geven. Neem bijvoorbeeld massagekaarsen. Een uitstekend begin als je niet vertrouwd bent met erotische speeltjes. Het vet van zo’n massagekaars verandert na een kwartier in heerlijk warme massageolie. Dat kwartiertje geeft jullie de tijd voor een sensueel voorspel, een glaasje wijn … Wanneer de massageolie gebruiksklaar is, kun je aan het (erotisch) masseren slaan. Geloof me, warme olie doet genieten, en warmt je in alle opzichten op voor verdere actie.

Wil je meer pit tussen de lakens? Praat dan met elkaar. Geen vibrator die daar tegenop kan! Mijn persoonlijke aanraders voor gezelschapsspellen zijn Openhartig – Sextalk en Een hart voor erotiek. Ook de klassieker PartnerLink is het aanbevelen waard. Het pikante spel daagt je uit verschillende onderwerpen te bespreken. Onderwerpen die je misschien liever uit de weg gaat maar die, eens aangekaart, je seksleven verbeteren. En wanneer je moeiteloos met elkaar over spannende onderwerpen praat, moet de rest ook gladjes verlopen. Ik ben een vurige pleitbezorgster van glijmiddel in het nachtkastje van elk koppel. Al te vaak wordt glijmiddel geassocieerd met iets negatiefs. Met niet vochtig genoeg worden bijvoorbeeld of met de menopauze. Terwijl glijmiddel er juist voor zorgt dat seksuele handelingen een extra dimensie krijgen. Ook manuele seks, zowel bij hem als bij haar, wordt een stuk interessanter én stimulerender met een druppeltje glijmiddel. Vaak raad ik vrouwen in mijn praktijk een glijmiddel aan, en zijn het daarna de mannen die niet meer zonder willen!

In een eroticawinkel vind je heel wat subtiele hulpmiddeltjes. Dingen die niet eng of intimiderend zijn, maar wel aanzetten tot een ontdekkingstocht in de slaapkamer. Een bezoek aan zo’n eroticazaak alleen al is een echte aanrader, of je nu iets koopt of niet. Wanneer je als koppel in een sensuele omgeving vertoeft en je je comfortzone verlaat, wordt je seksuele systeem opnieuw geprikkeld. Prikkeling is goed, zeker als je het met zijn tweeën beleeft. Je kijkt niet alleen je ogen uit, je kunt je partner ook subtiele hints geven.

En je hebt meteen een goede aanleiding om te vragen hoe hij over bepaalde dingen denkt. Of hij soms porno kijkt, welke films zijn voorkeur hebben, of hij graag een bemoedigende tik op zijn billen krijgt, al dan niet met een zweepje? Of ziet hij jou liever wat dominanter? Vragen die je niet meteen aan de keukentafel stelt maar die in een eroticawinkel meer vanzelfsprekend zijn. Ook al doe je de eerste keer geen spannende aankoop, je komt gegarandeerd wijzer buiten.

Door Kaat Bollen

Uit Nina 310, 22 februari 2014

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published.