Ik fantaseer al heel lang over seks met een andere vrouw, maar mijn man ziet dat niet zitten. Is het heel erg als ik dat toch een keertje achter zijn rug doe? Veerle (37) uit Tienen

Vind je het heel erg als je man het een keertje achter je rug doet met een vrouw? Wel, daar heb je je antwoord. Waarom wil je graag seks met een andere vrouw? Voel je je lichamelijk aangetrokken tot een vrouw of is het vooral de veronderstelling dat seks met een vrouw anders en beter is? Vermoed je dat je biseksueel bent en wil je daar meer zekerheid over? Ben je erg benieuwd naar het mogelijke avontuur? Want veel vrouwen fantaseren over seks met een andere vrouw. En waarom niet, fantasieën zijn onschuldig. Tenzij je het gevoel hebt dat je er echt iets mee wil doen. Eens je op dat punt aanbeland bent, zul je een afweging moeten maken.

Hoe belangrijk vind je je huwelijk versus hoe belangrijk vind je deze fantasie? Jullie hebben indertijd voor elkaar gekozen. En kiezen is verliezen. Dat is uiteraard jammer, maar in een goed huwelijk krijg je daarvoor voldoende in de plaats. Bovendien wil het niet zeggen dat wanneer je niet kan experimenteren met lesbische seks, je voor de rest niet kan experimenteren op seksueel vlak. Zijn er andere fantasieën die je ook erg opwindend vindt en die geen bedreiging voor je huwelijk vormen? Leef je dan daarin uit!

Wanneer de fantasie over vrijen met een andere vrouw heel belangrijk voor je is, praat hier dan nogmaals over met je man. Breng hem op de hoogte en kijk of jullie eventueel een tussenoplossing kunnen vinden. Misschien is hij wel te vinden voor een triootje, omdat hij zo ziet wat je doet? Of misschien heeft hij geen probleem met kussen? Is hij tegen vreemdgaan tout court, ongeacht het geslacht? Hou rekening met zijn gevoelens, want in een huwelijk sta je niet alleen. Iets achter zijn rug doen, daar zou ik niet mee beginnen. Voor je het weet, zit je verstrikt in een web van leugens, wat je huwelijk geen goed doet. En dat is zelfs de beste vrijpartij niet waard!

Babysitten wordt een verplichting

Mijn buurvrouw vraagt me minstens drie keer per week of ik (kosteloos) op haar kindje wil letten. Op zich is dat geen probleem voor mij: ik zie dat mannetje graag! Maar ik krijg hoe langer hoe meer het gevoel dat het een verplichting is. Hoe bespreek ik dit met mijn buurvrouw? Leen (43)

Fijn dat je gratis babysit voor je buurvrouw! Maar wanneer ze dit van jou gaat verwachten op regelmatige basis, is het fijne er natuurlijk snel af. Op die manier ben je bijna niet meer dan een goedkope werkkracht voor haar. Je mag en kan dit dus zeker aankaarten. Vertrek hierbij vanuit je eigen gevoel en vanuit iets positiefs. Vertel haar dus dat je haar zoontje graag ziet en dat je ervan geniet om voor hem te zorgen. Maar dat je ook je eigen leven hebt en daar om duidelijkere afspraken wil maken over het babysitten.

Ga voor jezelf na wat voor jou een goede tussenweg zou zijn. Zou één vaste dag per week wel lukken? Of één dag per twee weken? Je buurvrouw zal het vermoedelijk niet fijn vinden dat je dit bespreekt, want voor haar is de huidige situatie wel erg gemakkelijk. Bijt toch even door, want voor je het weet staat ze elke avond voor je deur! Wanneer je schrik hebt dat je de mogelijke druk van haar uit moeilijk zal kunnen weerstaan, kan je haar altijd een brief of mail sturen met daarin je verhaal. Zo kan de boodschap ook rustig tot haar doordringen en reageert ze misschien minder heftig.

Door Kaat Bollen

Uit Nina 261, 17 november 2012

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published.