De lente hangt in de lucht en dus is het tijd voor een actieplan om op tijd in shape te geraken. Want de kans is groot dat je partner liever naast je slankere versie op het strand loopt.

Ik ben ervan overtuigd dat het jaarlijkse afzien om enigszins bikiniproof te geraken de moeite loont. Niet gechoqueerd reageren, ik beweer niet dat mannen dunner altijd mooier vinden. Wat ik wel wil zeggen is: een vrouw die goed in haar vel zit, dat zie je. Die loopt anders, en jawel, die gedraagt zich ook anders in bed. We hoeven ons zeker niet met zijn allen te gaan uithongeren of als een bezetene te gaan sporten, maar het kan verre van kwaad om te streven naar de beste versie van jezelf. Of toch in ieder geval te streven naar een versie van jezelf die jij ook graag ziet.

Jammer genoeg ontmoet ik veel vrouwen die zichzelf niet graag zien. Die angstvallig de spiegel vermijden en het licht in de slaapkamer uitdoen. Die thuiskomen en zich in een fleecedekentje hullen, of zelfs op het werk kleding dragen die daar verdacht veel op lijkt. En dat is natuurlijk de beruchte vicieuze cirkel waar je dan in belandt. Je voelt je niet mooi, dus besteed je geen aandacht meer aan je uiterlijk, waardoor je je nog minder mooi gaat voelen. En voor je het weet, ben je iemand geworden die je eigenlijk niet wilt zijn, gevangen in je eigen lichaam. En dat is zonde. Je kunt zoveel meer uit je leven en dus ook uit je seksleven halen als je blij bent met wie je bent.

Dus als die onvermijdelijke lovehandles je storen en het al even geleden is dat je nog een platte buik hebt gehad, loont het misschien de moeite om wat op je eten te letten en jezelf een goed gevoel te bezorgen. Zelfs al heb je geen tijd en is een praktisch kapsel het gemakkelijkste als je jonge kinderen hebt, stel je even het gevoel voor dat je hebt als je van de kapper komt. Je haren wiegen, ze glanzen net iets meer en je glimlach lijkt wel op je gezicht gebrand. Je loopt de etalages niet meer voorbij, maar gaat dichterbij om je nieuwe kapsel te bewonderen. Wel, dat gevoel is het waard om meteen je kapper te bellen. Gedaan met je te verstoppen, je slecht te voelen in je vel. Onderneem actie, op alle vlakken!

Een positief lichaamsbeeld bereik je natuurlijk niet alleen met diëten en een nieuw kapsel. Was het maar zo eenvoudig. Veel te veel vrouwen kijken helaas op een zeer verwrongen manier naar zichzelf. Ze zien niet wat ze zien, ze zien wat ze denken te zien. Als we door de ogen van onze partner of die van onze beste vriendin naar onszelf zouden kunnen kijken, dan zouden we iemand helemaal anders zien. Mooier, zelfs begerenswaardig. Misschien iemand met een paar kilootjes te veel en een onbestemde haarkleur, maar wel met die sprankel in de ogen. Die sprankel die alles goed maakt. Die sprankel die je zelf niet meer ziet als je angstvallig alle spiegels uit de weg gaat. Zonde! Want door het minder mooie te vermijden, zie je ook niet wat wel de moeite is. Wend vanaf nu dus je blik niet meer af voor de spiegel, maar laat hem gaan naar die lichaamsdelen die je mooi vindt.

Blijf voor de spiegel staan tot je drie dingen kunt noemen waar je trots op bent. Misschien duurt het een tijdje, maar neem het van mij aan: je doet jezelf tekort door je ogen te sluiten voor wat wel mooi is. Luister de volgende keer dus ook extra goed als je een complimentje krijgt, wie weet zit er wel iets in!

Door Kaat Bollen

Uit Nina 314, 22 maart 2014

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published.