De vrouw die verliefd werd op haar begripvolle collega. De man die aan de haal ging met zijn schoonzus, het meisje dat viel voor de charmes van haar eerste vriendje … Buitenechtelijke relaties blijven populair. Mijn tip: een minnaar wordt overbodig als je eigen partner diezelfde aandacht krijgt!

Net op het moment dat het wat minder gaat in de relatie, willen veel mensen graag van het groenere gras aan de andere kant proeven. Er is meer stress, meer ruzie en gaandeweg vergeet je een beetje waarom je alweer voor je partner gevallen bent. Wanneer er dan een andere bekoorlijke man voorbijkomt die zijn interesse laat blijken en je het hof begint te maken, is het niet altijd even makkelijk om daaraan te weerstaan. Helaas. Want in negen van de tien gevallen verdort het gras aan die andere kant. Eens de verliefdheid over is, komen ook in de buitenechtelijke relatie strubbelingen boven. En dan is het jammer dat je daarvoor een relatie hebt opgegeven die misschien zo slecht nog niet was.

Spijt komt altijd te laat, ook bij mensen die van twee walletjes eten. Eens het overspel uitkomt – en uitkomen zal het, daar ben ik van overtuigd – gaan de poppen aan het dansen. Een relatie na bedrog een tweede kans geven is moeilijk: eens het vertrouwen gebroken is, valt het moeilijk te herstellen. Begin er daarom niet aan. Hoe verleidelijk het soms ook lijkt. Fantaseer liever over die knappe buurman of die lieve collega en laat het daarbij. Als het probleem dieper zit, durf dan vooral je relatie eens onder de loep te nemen. Want vaak zijn we vatbaarder voor romantische of erotische impulsen van buitenaf als er in onze relatie iets schort. Dat is niet altijd het geval, maar toch erg vaak. In plaats van verlekkerd naar je collega te kijken, wees je beter eens kritisch tegenover je eigen relatie. Heb je het gevoel dat je daarin iets tekort komt? Dat kan, maar daar hoef je je niet bij neer te leggen. Daar valt iets aan te doen.

Meer nog, in de meeste gevallen kan je er zélf iets aan doen. In een relatie ben je met twee, wat wil zeggen dat jullie allebei jullie relatie nieuw leven kunnen inblazen. Het is dus belangrijk om niet het passieve slachtoffer uit te hangen. Denk maar aan het klassieke ‘mijn vrouw begrijpt me niet’. Daar schiet je niets mee op. Beter vraag je jezelf af wat je kan doen om je relatie te verbeteren. Heel vaak is de eerste stap hiervan praten.

Een vaak gehoorde reden om een buitenechtelijke relatie aan te gaan, is precies dat men beter kan praten met de nieuwe partij. Als dit de oorzaak van de wrevel is, zoek in dat geval het gesprek met je eigen partner meer op. En ga eens na hoe het komt dat jullie nog maar zelden tot een goede babbel komen. Is daar nog wel plaats en ruimte voor of zit heel jullie leven vol met verplichtingen? Kom je nog tot een rustig gesprek of spuw je er alles uit wanneer je net terugkomt van het werk? Het spreekt voor zich dat dit niet bevorderend is voor een diepgaand gesprek.

Het kan ook dat je te weinig uitdaging vindt in jullie seksleven. Laat je ongenoegen weten aan je partner, vertel hem wat je graag hebt en wat je mist. Het kan helpen om te doen met je partner wat je met een mogelijke minnaar zou doen. Pittige berichtjes sturen, nieuwe lingerie kopen en afspreken in hotelletjes. Neem de tijd om samen te eten en te praten. Er is soms niet veel voor nodig om je relatie boeiend te houden. Zo boeiend dat je geen extra input meer nodig hebt.

Door Kaat Bollen

Uit Nina 344, 17 januari 2015

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published.